Archief Stadsdiner 2025: Recept
Wat heb je nodig (voor 4 personen):
2 grote uien (ca. 400 gram)
6 tenen knoflook (ca. 25 gram)
4 paprika’s (ca. 800 gram)
3 tomaten (ca. 400 gram)
3 theelepels tomatenpuree
4 eieren
Zelf in huis hebben:
Olijfolie
Zout
Zwarte peper
Paprikapoeder
Serveersuggestie: Turks brood
Bereidingswijze:
- Snij de ui en knoflook klein.
- Was de paprika’s en tomaten en snij ze in stukjes.
- Doe olijfolie in een (braad)pan en bak de ui en knoflook glazig. Schep gedurende 5 minuten om.
- Voeg de paprika toe met een extra scheut olijfolie.
- Doe het deksel op de pan en schep regelmatig om gedurende 15 minuten.
- Voeg 1 theelepel zwarte peper, 3 theelepels zout en 3 theelepels paprikapoeder toe.
- Doe het deksel op de pan en schep regelmatig om gedurende 10 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes en 3 theelepels tomatenpuree toe.
- Doe het deksel op de pan en schep regelmatig om gedurende 10 minuten.
- Klop de 4 eieren los boven de pan, waarbij de dooiers heel blijven en het eiwit zich verspreidt.
- Hou het deksel op de pan gedurende 5 minuten.
- Prik de 4 dooiers los en laat nog 5 minuten met het deksel op de pan staan.
Serveer eventueel met Turks brood. Eet smakelijk!
KOOKVLOG: