Archief Stadsdiner 2025: Recept

Wat heb je nodig (voor 4 personen):
2 grote uien (ca. 400 gram)

6 tenen knoflook (ca. 25 gram)

4 paprika’s (ca. 800 gram)

3 tomaten (ca. 400 gram)

3 theelepels tomatenpuree

4 eieren

Zelf in huis hebben: 

Olijfolie

Zout

Zwarte peper

Paprikapoeder

Serveersuggestie: Turks brood

Bereidingswijze:

  1. Snij de ui en knoflook klein. 
  2. Was de paprika’s en tomaten en snij ze in stukjes.
  3. Doe olijfolie in een (braad)pan en bak de ui en knoflook glazig. Schep gedurende 5 minuten om.
  4. Voeg de paprika toe met een extra scheut olijfolie.
  5. Doe het deksel op de pan en schep regelmatig om gedurende 15 minuten.
  6. Voeg 1 theelepel zwarte peper, 3 theelepels zout en 3 theelepels paprikapoeder toe. 
  7. Doe het deksel op de pan en schep regelmatig om gedurende 10 minuten.
  8. Voeg de tomatenblokjes en 3 theelepels tomatenpuree toe. 
  9. Doe het deksel op de pan en schep regelmatig om gedurende 10 minuten.
  10. Klop de 4 eieren los boven de pan, waarbij de dooiers heel blijven en het eiwit zich verspreidt.
  11. Hou het deksel op de pan gedurende 5 minuten.
  12. Prik de 4 dooiers los en laat nog 5 minuten met het deksel op de pan staan.

Serveer eventueel met Turks brood. Eet smakelijk!

KOOKVLOG: