Archief Stadsdiner 2021: Wie zijn wij?
Het Grote Utrecht Stadsdiner komt in 2021 tot stand in samenwerking met de volgende partijen: Sharing Arts Society, de Armoedecoalitie, de Bibliotheek Utrecht, de Universiteit Utrecht (UU) en het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU). Grondlegger van het feest is de Stichting Dialoog in 2020. Het recept is dit jaar afkomstig van The Colour Kitchen. RTV Utrecht is mediapartner.
Sharing Arts Society (SAS) is de onderzoekende en nieuwsgierige organisatie achter de jaarlijkse Sint Maarten Parade en betrokken bij meerdere andere vieringen in Utrecht en omgeving.
De Armoedecoalitie Utrecht bestaat uit een bundeling van organisaties, kleinschalige initiatieven, hulp- en dienstverleners, belangenbehartigers en ervaringsdeskundigen. Met elkaar streven zij ernaar de positie van financieel minder draagkrachtigen te verbeteren.
De Bibliotheek Utrecht is samenwerkingspartner voor het programma op locatie Neude en andere vestigingen.
De Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht vieren in 2021 385 jaar wetenschap in Utrecht onder het motto ‘Morgen maken we samen’. Met deelname aan het Grote Utrecht Stadsdiner willen zij een sterke verbinding aangaan met de eigen stad, een bereikbare plek innemen in de maatschappij en hierdoor impactvol zijn.
The Colour Kitchen is een restaurant in Zuilen. In hun speciale Academy bieden ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een nieuwe kans door middel van opleidingen en coaching.
RTV Utrecht is mediapartner en zendt de afsluitende talkshow live uit op UStad en RTV Utrecht.
Stichting Dialoog is de grondlegger van het feest. Na 36 jaar inzet voor een duurzame samenleving is de stichting haar activiteiten gestopt met een cadeau aan de stad: het eerste Grote Utrecht Stadsdiner op 17 oktober 2020.
Mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Stichting Dialoog, VSB Fonds, K.F. Heinfonds, Fentener van Vlissingen Fonds, Elise Mathilde Fonds, Van Baaren Stichting , Universiteit Utrecht, UMC Utrecht, Gemeente Utrecht.
Met speciale dank aan Kosem groente, Sligro, Werkbedrijf Wij 3.0 en vrijwilligers.
In 2021 wordt gekookt en gegeten bij de volgende locaties:
Akwaglot UU; Bij Bosschardt Kaneleneiland; Bij Bosschardt Zuilen; Burezina; Buurtcentrum Rosa; Buurthuis de Jager; Buurthuis de Leeuw; Buurtkamer De Klop; Buurtkamer Vulcanusdreef; Buurtwerkkamer de Verbinding; Buurtwerkkamer Hart voor Leidsche Rijn; Buurtwerkkamer TOP-asw; Cultuur 19 & Harmonieorkest Vleuten; Dums; Eet Mee! (maakt eetmatches); Faculty Club UU; Free Food Experience; Ghanadreef Doen en Laten; Groene Sticht/ Emmaus Domstad; Hart van Noord; Herstart Leger de Heils; Huis van de Vrede; Johanneskerk; Leger des Heils Overvecht; Mixit en Livin; Moviera vrouwenopvang; Museum Catharijneconvent met de Voorkamer en Welkom in Utrecht; NoiZ nachtopvang; Oog voor Utrecht; Opvang Ongedocumenteerden Weerdsingel; Restaurant De Brink UMC Utrecht; Smulhuis/ Sleep Inn; Sterrenzicht; Steunpunt GGZ Utrecht; Studentenverenigingen en studentenhuizen van USC, UVSV, Veritas, Biton; Theater Zimihc; U2B Heard!; Ubuntuhuis; Vecht en IJssel; de Vrijstaat.
Voedselbanken: Cybille Latour, Kanaleneiland, Lombok, Lunetten, Ondiep, Overvecht Zuid, Rivierenwijk, Utrecht Oost, Zuilen; Zorgzusters Voedselbank