Archief Stadsdiner 2020:

deel je maaltijd, deel je verhaal!

Delen zit in het DNA van Utrecht. Als Romeins soldaat scheurde Sint Maarten zijn mantel doormidden voor een bedelaar op straat. Het rood/wit van de gedeelde mantel is nog steeds terug te vinden in het wapen van de stad. Op Wereldarmoededag delen we daarom een maaltijd & verhalen met elkaar, op locatie en online.


Bij het Grote Utrecht Stadsdiner op zaterdag 17 oktober 2020 zaten 8000 Utrechters als één grote familie met elkaar aan tafel. We deelden een maaltijd & verhalen met elkaar, verspreid over verschillende plekken in de stad. En thuis kon je -online- aanschuiven. Want samen eten verbindt, en dat is in deze moeilijke corona-tijd belangrijker dan ooit!

De donatie-actie voor Stichting Voedselbank Utrecht bracht ruim €5.800 op.

Mooie sfeerbeelden van de voorbereidingen, het inpakken, de verspreiding en de eetlocaties kun je bekijken op onze FB pagina

Bekijk het fotoalbum op onze Facebook pagina

Hoe doe je mee?

Speciaal voor het Grote Utrechtse Stadsdiner heeft chefkok Jasper Kaan van De Klub, het eigenzinnige restaurant in Vechtclub XL, een heerlijke maaltijdsoep samengesteld die iedereen thuis kan maken. Jasper liet zich inspireren door de kleuren van de stad Utrecht en het verhaal van de soepsteen. Bekijk hiernaast de video van Jasper en Ronald!

Bestel een dinerpakket

Wie op zaterdag 17 oktober mee at, kon een dinerpakket bestellen met recept en ingrediënten. Het pakket met ingrediënten voor 4 personen was gratis en men kon doneren aan het goede doel. De opbrengst hiervan komt geheel ten goede aan de voedselverstrekking van Stichting Voedselbank Utrecht.

Programma Bibliotheek Neude

Deze dag, 17 oktober, is het Wereldarmoededag. In de bieb op de Neude is van 14.00-18.00 uur een programma met workshops, talks en optredens. In 2020 kon dit helaas niet doorgaan i.v.m. de coronamaatregelen.

Talkshow live via UStad

De afsluitende talkshow is van 18.00-19.30 uur live uitgezonden op UStad en gepresenteerd door Ronald Giphart en Gabriel Erlach. Een breed scala aan gasten laat de kracht van de Utrechtse samenleving zien. Online terugkijken kan via https://www.rtvutrecht.nl/gemist/uitzending/ustad/het-grote-utrecht-stadsdiner/20201017-1900/

Eetlocaties in de stad

Op meer dan 25 locaties in de stad werd op 17 oktober gekookt en gegeten. Vanwege corona hebben deze etentjes een besloten karakter. Door om 18.00 uur gezamenlijk naar UStad te schakelen vormen we toch een beetje een grote familie!

De oplossing van de woordzoeker op de placemats is: SMAKELIJK!


Deel je maaltijd

Hoe beleef jij het Grote Utrecht Stadsdiner? Wat betekent samen eten voor jou of voor jouw familie? Heb je een mooi verhaal daarover of een familierecept waar je over wilt vertellen? Laat het ons weten via de socials of mail naar deeljemaaltijd@stadsdinerutrecht.nl