Het Grote Utrecht Stadsdiner: deel je maaltijd, geef om je stad!

Delen zit in het DNA van Utrecht. Als Romeins soldaat sneed Sint Maarten zijn mantel doormidden voor een bedelaar op straat. Het rood/wit van de gedeelde mantel is nog steeds terug te vinden in het wapen van de stad. Op Wereldarmoededag delen we daarom een maaltijd & verhalen met elkaar, op locatie, op tv en online.  De eerstvolgende editie vindt plaats in de Week van de Armoede, op maandag 17 oktober 2022. Info hierover komt later dit jaar op de site!


Het meest recente Stadsdiner vond plaats op zondag 17 oktober 2021. Je kunt de live uitzending van RTV Utrecht terugkijken op www.rtvutrecht.nl/gemist/uitzending/rtvutrecht/het-grote-utrecht-stadsdiner

Er zijn heel veel leuke en mooie foto’s gemaakt van de voorbereiding en bij de eetlocaties. Bekijk ze op onze Facebookpagina.

Het thema in 2021 was: ‘kansen om te leren voor iedereen, je hele leven lang’. Want: één kind, één leraar, één boek, één pen kan de wereld veranderen. Dit is het motto van de Pakistaanse Malala Yousafzai, winnares Nobelprijs voor de Vrede in 2014, die bekend werd door haar strijd voor toegankelijk onderwijs voor meisjes.

Doe mee!

In 2021 werd het recept bedacht door de koks van The Colour Kitchen: Yasmine Munnik, Mohamed Guelai en Rick Morre. Ze maken een traditioneel Utrechts gerecht, de Vijfschaft, maar dan met een internationaal tintje. Bekijk het recept of nog leuker, bekijk de kookvlog (duurt ca 20 minuten) waarin ze zichzelf voorstellen en je de bereiding van het recept stap voor stap kunt volgen.

Bestel een dinerpakket

Bestel een dinerpakket met recept en ingrediënten als je wilt meedoen. Hiermee kun je de maaltijd zelf thuis klaarmaken (en je buren uitnodigen) Het pakket met ingrediënten voor 4 personen is gratis! Maar we stellen een donatie aan de actie Geef om je stad zeer op prijs. Met je donatie help je mee om de financiële en sociale gevolgen van armoede te bestrijden.

Eetlocaties in de stad

In 2021 kon je mee-eten op een van de onderstaande locaties.

  1. Restaurant De Brink > UMC Utrecht, Heidelberglaan 100

2. Het Leger des Heils in Overvecht, Schooneggendreef 27H 3562 GG Utrecht

3. Faculty Club, Universiteit Utrecht, Achter de Dom 7

4. AKWAGLOT
Dit drijvende platform ligt in de Singel ter hoogte van het Geertebolwerk aan de overkant van de Catharijnesingel, vlakbij Grand Hotel Karel V.

5. Bij Bosshardt, Leger des Heils Kanaleneiland, Marco Pololaan 115-117, 3526 GB Utrecht

6. EXTRA: EET MEE!
Via Eetmee.nl kun je je aanmelden als eetadres of als dinergast. Eet Mee zorgt voor de match. Al ruim twaalf jaar brengt Eet Mee mensen samen aan tafel voor een goed gesprek. Een geweldige manier om nieuwe mensen te leren kennen!

Programma Bibliotheek Neude

In de bieb op de Neude was van 13.30-18.00 uur een programma rondom het thema ‘kansen om te leren voor iedereen, je hele leven lang’ met minicolleges, verhalen en optredens. Kijk bij Programma 2021.

Talkshow live via UStad

De afsluitende talkshow werd live uitgezonden op UStad en RTV Utrecht. Met een breed scala aan gasten en ervaringsdeskundigen rondom het thema. De presentatie was in handen van Gabriel Erlach en Oscar Kocken. In het voorprogramma lieten de koks van The Colour Kitchen zien hoe je het recept kunt klaarmaken.

Terugkijken kan op www.rtvutrecht.nl/gemist/uitzending/rtvutrecht/het-grote-utrecht-stadsdiner


Deel je maaltijd, deel je verhaal

Hoe beleef jij het Grote Utrecht Stadsdiner? Wat betekent samen eten voor jou of voor jouw familie? Laat het ons weten via de socials of mail naar deeljemaaltijd@stadsdinerutrecht.nl

Neem ook een kijkje op onze Verhalenbank!