Archief Stadsdiner 2020: Recept

Het recept is voor 4 personen (ongeveer 1,5 liter soep)
Ingrediënten: Pompoen, appel, aardappel, wortel, venkel, knoflook, ui, (allemaal van biologische afkomst) laurier, room, Utrechts (Romeins) kruidenmengsel

Bereidingswijze:
Zet twee pannen op het vuur. Vul er één met anderhalve liter water en doe hier de laurier in.
Snij de ui en knoflook fijn. Doe het snijafval in de pan met water en fruit de ui en knoflook aan in een laagje olijfolie met het kruidenmengsel in de andere pan. Doe hetzelfde met de wortel en de venkel. In de ene pan ben je dus je groenten aan het aanfruiten met het kruidenmengsel en in de andere maak je de bouillon.
Schil de pompoen en de aardappel. Het snijafval mag je weggooien. Snij de pompoen en aardappel in stukjes gooi dit bij de ui, wortel en venkel. Laat het even meebakken en zet het vuur laag. Als de bouillon kookt laat je deze op laag vuur ongeveer drie kwartier trekken. Schep ondertussen af en toe je groenten om.
Zeef de bouillon en doe het vocht bij je groenten. Breng het weer aan de kook en laat nog 10 minuten op laag vuur koken. Pureer de soep met een staafmixer, blender of keukenmachine. Doe een beetje room erbij en breng op smaak met peper en zout.
Welk kruid mag volgens jou niet ontbreken? Voeg dat gerust toe voor een eigen touch!

Eet smakelijk! En o ja, de opbrengst van de dinerpakketten komt geheel ten goede aan de voedselverstrekking door Stichting Voedselbank Utrecht. Doneer je bijdrage hier.