Archief Stadsdiner 2021: Programma

In de bibliotheek Neude vindt op Wereldarmoededag, 17 oktober 2021, een programma plaats met minicolleges, verhalen en optredens. Het thema van dit jaar, ‘kansen om te leren voor iedereen, je hele leven lang’, staat centraal.

Goed nieuws: er is géén coronacheck nodig voor de zalen en ruimtes, alleen voor de theaterzaal. Ook reserveren hoeft niet, je kunt gewoon binnenlopen!

Programmaonderdelen:

Hal 13.30-17.30: Kansenmarkt en afhaalpunt dinerpakketten
Op de kansenmarkt krijg je informatie over onderwijskansen maar ook muziekles en sport, algemene voorzieningen voor lage inkomens en over het programma Het Grote Utrecht Stadsdiner. Je kunt hier ook je dinerpakket ophalen.

Hal, terras 14.30: Muziek in de Wijk treedt op!
Tribune 15.00-16.00: instrumenten uitproberen met Muziek in de Wijk

Podium 14.00-15.00 en 15.30-16.30: De Verhalenbank Live!
Op de online verhalenbank van Sharing Arts Society staat het thema Kansen om te leren, je hele leven lang centraal en vertellen ervaringsdeskundigen hun verhaal.

Atelier kinderafdeling 14.00 – 15.30 Kinderdialoog: al tekenend gaan we in gesprek over de dromen die we hebben, wat we willen worden, en wie ons kan helpen om onze dromen uit te laten komen.

Collegezaal 13.30-17.30: Acht Minicolleges
In de minicolleges die om het half uur starten volg je ervaringsverhalen, wijkprojecten, studies over het krijgen van kansen om mee te tellen in de samenleving. Ism: Podium Hogeschool Utrecht, De Tussenvoorziening, JoU, UU, Buurtteams, Dromen voor de Toekomst, We Move. Ook te gast is Gönül Dilaver, senior fellow en voorzitter platform diversiteit & inclusie UMC Utrecht.

Theaterzaal 13.30 – 15.30: Welkom bij de Toekomstacademie!
New Dutch Connections organiseert de Toekomstacademie. In dit project krijgen (ex) asielzoekers en vluchtelingen de kans zich te ontwikkelen richting een toekomstige carrière. 

Hal, terras 18.00-19.00: Talkshow RTV Utrecht en Ustad. Presentatie Gabriel Erlach en Oscar Kocken . Gasten zijn o.a. prof. Ingrid Robeyns, Bright Richards, wethouder Linda Voortman, voetballer en oprichter Dromen voor de Toekomst Redouan El Yaakoubi. Muzikale bijdrage door Samen Muziek Maken Utrecht. Er wordt live geschakeld naar verschillende eetlocaties.