Wie zijn wij?

Voor Het Grote Utrecht Stadsdiner werken vele partijen samen. Sinds de start in 2020 zijn dat een aantal vaste partners zoals Stichting Sharing Arts Society, de Armoedecoalitie Utrecht, de Bibliotheek Utrecht, het UMC Utrecht en RTV Utrecht. Grondlegger in 2020 is de Stichting Dialoog. In 2023 werken we samen met de Stadsboerderijen van Utrecht Natuurlijk, De Moestuin Maarschalkerweerd en diverse volkstuinen.

Sharing Arts Society (SAS) is de onderzoekende en nieuwsgierige organisatie achter de jaarlijkse Sint Maarten Parade en betrokken bij meerdere andere vieringen in Utrecht en omgeving.

De Armoedecoalitie Utrecht bestaat uit een bundeling van organisaties, kleinschalige initiatieven, hulp- en dienstverleners, belangenbehartigers en ervaringsdeskundigen. Met elkaar streven zij ernaar de positie van financieel minder draagkrachtigen te verbeteren.

De Bibliotheek Utrecht is samenwerkingspartner voor het programma op locatie Neude en andere vestigingen.

UMC Utrecht zet zich in vanuit hun strategie ‘Connecting worlds’. Het ziekenhuis zelf is één van de eetlocaties en ook delen ze maaltijdpakketten uit aan collega’s en studenten. Daarnaast leveren zij een bijdrage vanuit kennis op het gebied van gezonde voeding.

Cybille Latour (de kok van 2023) is initiatiefneemster van Blik & Pot in Overvecht. Zij is een rolmodel voor ‘low budget’ en toch gezond en duurzaam koken en geeft hierover wekelijks in Overvecht een workshop voor vrouwen met een armoedeachtergrond. Rond het Grote Utrecht Stadsdiner 2023 komt het naslagwerk in de wereld, waarin Cybille haar recepten en workshops bundelt.

De Stichting Eet Mee! brengt al ruim twaalf jaar mensen samen aan tafel voor een goed gesprek. Een geweldige manier om nieuwe mensen te leren kennen!

Steedes en moestuinen

In de voedsel- en moestuinen van de stad wordt gemeenschappelijk getuinierd. De stadstuinen (‘steedes’) vormen ideale plekken om kennis te maken met de natuur, met biodiversiteit en met een duurzame voedselproductie.

www.utrechtnatuurlijk.nl

www.moestuinutrecht.nl

Het Grote Utrecht Stadsdiner 2023 wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het VSB Fonds, de Gemeente Utrecht en het UMC Utrecht.