Archief Stadsdiner 2022: Wie zijn wij?

Voor Het Grote Utrecht Stadsdiner werken vele partijen samen. Sinds de start in 2020 zijn dat een aantal vaste partners zoals Stichting Sharing Arts Society, de Armoedecoalitie Utrecht, de Bibliotheek Utrecht en RTV Utrecht. Grondlegger in 2020 is de Stichting Dialoog. In 2022 werken we ook samen met het project Uit je Dakloos, de Stichting Eet Mee en het UMC Utrecht.

Sharing Arts Society (SAS) is de onderzoekende en nieuwsgierige organisatie achter de jaarlijkse Sint Maarten Parade en betrokken bij meerdere andere vieringen in Utrecht en omgeving.

De Armoedecoalitie Utrecht bestaat uit een bundeling van organisaties, kleinschalige initiatieven, hulp- en dienstverleners, belangenbehartigers en ervaringsdeskundigen. Met elkaar streven zij ernaar de positie van financieel minder draagkrachtigen te verbeteren.

De Bibliotheek Utrecht is samenwerkingspartner voor het programma op locatie Neude en andere vestigingen.

UMC Utrecht doet voor het tweede jaar op rij mee. ‘Connecting worlds’ is hun strategie en vanuit die gedachte zetten zij zich in voor dit initiatief. Het ziekenhuis zelf is één van de eetlocaties en ook delen ze maaltijdpakketten uit aan collega’s en studenten. Daarnaast leveren zij een bijdrage vanuit kennis op het gebied van gezonde voeding, in een minicollege tijdens het evenement in de bibliotheek.

Uit je Dakloos is een project van De Tussenvoorziening en diverse Utrechtse Woningcorporaties om de kloof tussen mensen met en zonder woonplek dichten. Ze vragen aandacht voor (het voorkomen van) dakloosheid met een hele week programmering op de Neude (10-16 oktober)

De Stichting Eet Mee! brengt al ruim twaalf jaar mensen samen aan tafel voor een goed gesprek. Een geweldige manier om nieuwe mensen te leren kennen!

RTV Utrecht is mediapartner.

Met speciale dank aan de medewerkers van Moestuin Maarschalkerweerd.

Deelnemers en eetlocaties in 2022:

Al Amal voedselbank, Al Amal vrouwengroepen, Bij Bosschardt Kanaleneiland, Bij Bosshardt Zuilen, Buurthuis de Jager, Buurthuis de Leeuw, Buurthuis Hart voor Leidsche Rijn, Buurtkamer De Klop, Buurtwerkamer De Verbinding, Buurtwerkkamer TOP-asw, Chef-kok Ahmed, De Alchemist, De Moestuin, De Stek TV verslaafde dak- en thuislozen, Domcafé Domkerk, Enik Recovery college, Herstart Leger des heils, Het Smulhuis/ Sleep Inn, Johannescentrum, Leger des Heils Overvecht, Meneer Potter/Bieb Neude, Moviera vrouwenopvang, NoiZ nachtopvang, Noordertuin, Oog voor Utrecht/U2B-Heard, Overvecht Zuid, Burezina, Place2BU, Restaurant LEFT – Eat Right, Stadstuin Kanaalweg, Sterrenzicht, Steunpunt GGZ Utrecht, t Bokkie/Wegwijs/ Atelier Spat, Tussenvoorziening Ghanadreef/Esthers Eethuis, Tussenvoorziening Opvang Ongedocumenteerden Weerdsingel, Ubuntuhuis, UMCU restaurant de Brink, Vecht en IJssel, Voedselbank Kanaleneiland, Voedselbank Leidsche Rijn, Voedselbank Lombok, Voedselbank Lunetten, Voedselbank Ondiep, Voedselbank Overvecht Noord, Voedselbank Rivierenwijk, Voedselbank Utrecht Oost, Voedselbank van Cybille Latour, Voedselbank Zuilen, Zimihc Stefanus, Zorgzusters voedselbank

Met dank aan de bibliotheken Hoograven, Kanaleneiland, Leidsche Rijn, Neude, Overvecht en Zuilen voor de uitgifte van de pakketten.

Het Grote Utrecht Stadsdiner 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het VSB Fonds, KF Heinfonds, Van Baaren Stichting, Elise Mathilde Fonds, de Gemeente Utrecht en het UMC Utrecht.