Recept Utrechtse Tuinderssoep

Bereidingswijze van de soep

Ingrediënten in de tas (voor 4 personen):

-1 knolselderij
-250 gram prei
-2 bouillonblokjes
-2 teentjes knoflook
-1 sjalot
-1 ui
-2 dl room
-1 eetlepel mosterd
-1001 nacht kruiden (Ras el Hanout is ook goed)
-snijbiet

Zelf in huis hebben:
-1 eetlepel zonnebloemolie; peper en zout, eventueel verse munt

Benodigdheden aan materiaal:
-Snijplank en mes; 1 grote hoge pan; staafmixer

  1. Los de bouillonblokjes op in 1 liter water. Snipper de ui en sjalot. Pel de teentjes knoflook.
  2. Was de prei en snijd deze fijn. Snijd het blad van snijbiet los van de steel. Snijd de steel in dunne plakjes en bewaar voor stap 6. Snijd het blad fijn.
  3. Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes.
  4. Doe in de hoge pan een beetje olie en stoof de ui, sjalot en knoflook aan. Voeg de knolselderij en de 1001 nacht kruiden toe en laat even meebakken. Doe de prei en het snijbietenblad erbij en bak nog even kort aan. Voeg de bouillon toe.
  5. Kook een keer op en laat gedurende 20 minuten trekken. Pureer daarna de soep en breng op smaak met peper en zout. Voeg de room toe en mix nog een keer. De soep is klaar.
  6. Meng de fijngesneden steel van de snijbiet met wat muntblaadjes. Doe het mengsel in het midden van het bord. Giet de warme soep er bovenop.

We gebruiken zoveel mogelijk alle ingrediënten, dus ook het groene gedeelte van de prei!

Serveer met stokbrood, Turks brood of iets naar eigen keuze.

Eet smakelijk! En o ja, de opbrengst van de dinerpakketten komt geheel ten goede aan de actie Geef om je Stad!