Archief Stadsdiner 2023: Programma

Het thema Voedsel-Gezondheid-Bestaanszekerheid staat centraal in het Grote Utrecht Stadsgesprek op 17 oktober. In de theaterzaal van bibliotheek Neude (19.45 – 21.15 uur) gaan gasten en ervaringsdeskundigen in gesprek met elkaar en met het publiek. Je kunt terugkijken via de livestream.

Klik hier voor de livestream

Hart van Nederland maakte opnames van het diner en kok Cybille Latour:

Hart van Nederland https://www.hartvannederland.nl/advies-en-tips/eten/klein-budget-maar-toch-gezond-eten-cybille-helpt-graag (als de link niet werkt, knippen en plakken in je browser!)

U Vandaag zond een live impressie uit in het nieuws van 5 uur:

RTV Utrecht live (vanaf minuut 10.40)

https://www.rtvutrecht.nl/tv/aflevering/uvandaag/RTVU_3628684_20231017170000

Presentatoren Emina Zorlak en Jordi de Jong spreken in drie gespreksrondes met boeiende ervaringsdeskundigen, een huisarts, een schoolhoofd en andere experts over gezond eten met een laag budget, over de invloed van weinig eten in je jeugd op de rest van je leven en over de verantwoordelijkheid voor je gezondheid, wie draagt deze?

Gasten zijn onder meer Cybille Latour (Blik&Pot), Catharina van der Veeken (Voedselbank Rivierenwijk), Maarten van Deursen (Utrecht Natuurlijk), Dennis van Elten & Fred Smit (Armoedecoalitie Utrecht), Jantien van Berkel (Universiteit Wageningen), Charisma Hehakaya (UMC Utrecht).

Presentatie: Emina Zorlak en Jordi de Jong (bekijk hun uitnodiging hier)
Huisband: Trio Baragan

Je kunt hier live bij zijn! Gratis entree.
Het stadsgesprek is te volgen via een livestream of reageer via de chat.

Op de verhalenbank van Sharing Arts Society zijn mooie en indringende verhalen te vinden van ervaringsdeskundigen als het gaat over armoede en hoe daarmee om te gaan.

Bekijk hier wie de deelnemers zijn aan het Stadsgesprek.